Translate

Translate

dimarts, 4 de novembre del 2014

Avui visitem el Tribunal Superior de Justícia!

La visita ens l’ha fet la cap de prensa, la Núria, i ha estat molt interesant!
Ens ha explicat que aquí es fan judicis civils o penals. Els primers són casos sobre desnonaments, divorcis, custòdies familiars...Els segons serien assassinats, homicidis, malversacions de fons públic, negació d’auxili, violació de domicili, estafes...En concret, aquí es jutgen aquells casos penals que poden tenir una condemna superior als 5 anys.


Una vegada complert els 18 anys, qualsevol de nosaltres podria participar com a jurat popular!! S’escullen 35 persones d’una base de dades de 5000. Només casos molt excepcionals podrien faltar a aquesta cita: mares en període de lactància, policies, advocats...Això si, et paguen uns 60€.

També hi ha una oficina d’atenció al ciutadà i una oficina de correus intern.
L’any 1885 es posa la primera pedra de l’edifici modernista. Es trigarà 20 anys en la construcció i costarà uns 26 mil·lions d’euros. Està ple de figures naturistes, els escuts de les quatre províncies, obres d’art representant la justícia o la temptació...També aprenem què és un procurador, que vindria a ser un representant judicial del ciutadà. I els passants, serien llicenciats de dret que representen a un altre procurador, que no pot accedir al judici. 

La primera dona procuradora va existir l’any 1936!!

Per últim, hem assistit a un judici popular real. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada